Aktiviteter och upplevelser nära till hands

Aktiviteter finns det gott om för den som inte bara vill njuta av lugn och ro i den lummiga parken eller framför brasan.

Hemma på Villa Gransholm har du tillgång till en tennisbana med tennisrack och bollar att låna. Det finns några cyklar om du vill ge dig ut på en tur. I lilla huset finns fler spel som kubb, badminton mm.

Vi hjälper dig med hyra kanot och paddla på Helige å eller i sjön Salen. Önskar du  ta med en välfylld picknickkorg så ordnar vi det.

Nedan har vi listat lite av aktiviteter och besöksmål nära oss. Tiden som är angiven är tiden det tar att köra med bil.

Roa dig i vår fantastiska park.

Vi har några cyklar att låna. Njut av Smålänsk natur. En tur på ca 12 km runt Ellanda, Törnåkra och Usteryd är kanske lagom.

Upplev en vacker naturupplevelse i kanot på Helige Å. Paddlingen utgår från Mulavads Badplats och där kan den badsugne givetvis ta sig ett dopp.

Bokning av kanot görs minst 5 dagar före ankomst.

Fynda leksaker i fabriksbutiken! Här säljs första och andrahandssorterade leksaker och pyssel till riktigt bra priser.

https://mickiofsweden.com/

Leksaksmuséet är inrymt i ”undantagsstugan” vid Gemla Hembygdsgård. Här visas träleksaker tillverkade sedan år 1866 fram till våra dagar. 90% av leksakerna är tillverkade i bygden.

Att komma till Huseby är som att kliva tillbaka i tiden och landa i en annan värld. Här stannade tiden för 100 år sedan och du som besökare kliver in och upplever historia, slottet, bruksbyggnader, en fantastisk park. Du möter en miljö som inte liknar något annat.

http://www.husebybruk.se/

Ett märkligt orört skogs- och sjölandskap. Här kan du få känslan av vildmark, upplevelser av gammal bokskog, en insjöskärgård med ett hundratal stora öar till små skär och uppleva ett rikt växt- och djurliv. Här kan du vandra, cykla, meta, bada, paddla, grilla eller bara vara.

https://www.sverigesnationalparker.se/park/asnens-nationalpark/

I Lammhult finns något för alla smaker, 10 000 m² möbelutställningar. Tre möbelbutiker med olika inriktning. Här hittar du Norrgavel, Svenssons i Lammhult och Nilssons Möbler.

https://www.mobelriket.se/

Upplev Småländska skogen från hästryggen. Är du inte ridvan så får du hjälp med ledare. Kanske du hellre vill åka en en tur med häst och vagn runt vackra Tolg. Viktoria, Jimmy och Fanny kommer se till att du får en härlig dag tillsammans med deras fantastiska ardennerhästar.

Bokning sker direkt hos Viktoria Freij tel 076-769 11 99

Facebook: Stall Lidsjö ardennerhästar

Riktar sig till alla som är nyfikna på IKEA. Nyfikna på vår historia, nyfikna på design eller nyfikna på hur Ingvar Kamprad från lilla Agunnaryd skapade det globala företag vi är i dag. Eller så är du bara nyfiken på hur det allra första varuhuset såg ut.

https://ikeamuseum.com/sv/almhult/

Sveriges första Zipline i världsklass! En storslagen naturguidning genom en säregen geologisk uppkomst. Här får du ett unikt äventyr mitt i vildmarken med specialdesignade plattformar och de längsta, snabbaste och högsta linorna. Här läggs även stor vikt vid naturupplevelsen och du får möjlighet att vandra i en nyckelbiotop*. Detta äventyr är inte för den hariga men perfekt för den som resonerar att ”ska man väl åka Zipline, så vill man göra det ordentligt.”

http://www.swedenzipline.com/sv

Här har det skapats magi magi sedan 1742. Det unika konstglaset är berömt världen över och hantverket finns i många svenska hem. Här möter du hantverkarna och konstnärerna.

På det flesta glasbruk går det bra att kliva in i hyttan och ta del av arbetet och kanske prova på glasblåsningens ädla konst själv.

https://glasriket.se/

Äventyr på riktigt Här är du en del av äventyret. Allt i genuin Vilda Västern-miljö med actionfyllda shower, bisonoxar, tågrån, hjulångare, guldvaskning, cowboys och mycket, mycket mer. Här väntar spänning och glädje hela dagen – på High Chaparral händer det grejer när och där du minst anar det.

https://www.highchaparral.se/

Runt omkring i samhällen och byar nära oss hittar du många loppmarknader. I och runt Moheda finns flera, som exempelvis Östregårds antik och loppmarknad tar det ca 30 minuter.

http://loppiskartan.se/