Fira Mor
Kockarna har med mycket kunskap och omsorg skapat en fantastisk försommar-inspirerad meny. Restaurangen öppen kl.13-16.
Varmt välkommen att boka bord till info@villagransholm.se
eller ring 0470-676 65
Förrätter
Pocherat lokalt ägg
serveras med smörstekt grön primörsparris, krispiga brödsmulor med smak av citron och libbsticka, torkad libbsticka och skum av rökt ost.
165:-
Toast Skagen
på vårt vis med räkor, dill och löjrom. Serveras med smörstekt surdegstoast.
165:-
Färserat svenskt fasanbröst
med toppmurklor, friterade nässlor och tändstickspotatis. Sabayonne med smak av vårens första nässlor, isad piplök från köksträdgården, glitter gjort på riesling samt första skotten från köksträdgården.
165:-
Med reservation för ändringar
Varmrätter
Bräserad endiv
serveras på en bädd av risotto blanco smaksatt med gammelknas från Arlas Unika. Isad och syrad silverlök, chili samt en rostade pistagenötter och mandel.
275:-
Halstrad röding
med vårens första primörer. Klorofyllstinn puré av spenat, stompade rotfrukter. En syrlig gräslökssås med forellrom samt örtig sallad på skott och körvel.
315:-
Långsamt stekt svensk kalvrygg
serveras med krispig potatiskrutong, vårens första sparris, knippmorot och rädisor. Till det en syrlig veluté på kalvbuljong, grädde och ramslök från Landön.
315:-
Med reservation för ändringar
Desserter
Ostkaka
Hembakad ostkaka på gammelmormors vis med hemkokt sylt och lättvispad grädde
145:-
Vanilj, jordgubbar & fläder
Bakad vaniljcrème serveras med försommarens första jordgubbar, jordgubbssorbet, karamelliserat socker och gelé smaksatt med fläderblom
145:-
Rabarber, ingefära & vanilj
Vårens första rabarber inkokta med vanilj, hemvevad rabarbersorbet, ingefärscréme, gelé av rabarber, spansk sockerkaka smaksatt med citron samt mandelflarn
145:-
Med reservation för ändringar
För de minsta
Samtliga rätter finns i barnportion för barn från 3-12 år. Priset reduceras med 30%
Vill de hellre ha köttbullar eller något annat ordnar vi självklart det.