Grupp

 

Grupp och Bussmeny

 

Njut av en god lunch eller middag eller varför inte en fika på vägen.
Vi dukar upp i någon av våra vackra matsalar med linnedukar, levande blommor och ljus för er och ni kan avnjuta kaffet i något av våra sällskapsrum eller varför inte i trädgården om det är vackert väder.

Villa Gransholm är en välbevarad disponentsbostad som uppfördes av disponent Myhrman 1902. Mycket i villan är än i dag i orginalskick och villan omges av en vacker trädgård med stensatt damm, krattade grusgångar, frukt och grönsaksträdgård.

Vi har nära till flera turistmål som Huseby Bruk, Möbelriket, Glasriket och vi ligger 17 km från Växjö, 10 km till Huseby och Alvesta.

Alt 1

Viltfärsbiff på vilt från Gransholms Gård serveras med kantarellsås (vid säsong från skogarna runt oss) därtill honungsrostade rotfrukter. Till detta serveras kokt potatis, rårörda lingon, sallad, hembakat bröd och smör. Lättöl/vatten samt kaffe och hembakad kaka.
Pris 195:-/person

Alt 2

Helstekt fläskytterfilé serveras med gräddkokta champinjoner därtill säsongens primörer. Till detta serveras Hasselbackspotatis,sallad, hembakat bröd och smör. Lättöl/vatten samt kaffe och kaka.
Pris 195:-/person.
Önskar ni vildsvinsytterfilé från Gransholms gård ordnar vi det för ett tillägg på 30:-/person.

Alt 3

Hemrökt laxfilé serveras med romsås och primörer. Till detta serveras kokt potatis, sallad, hembakat bröd och smör. Lättöl/vatten, kaffe och hembakad kaka.
Pris 195:-/person

Alt 4

Porterstek på klassiskt vis med gräddsås, primörer, pressgurka och gelé. Till detta serveras kokt potatis, sallad, hembakat bröd och smör. Lättöl/vatten, kaffe och hembakad kaka.
Pris 195:-/person

Lägg till.

Förrätter:
Toast Skagen på klassiskt vis toppad med stenbitsrom. Pris 65:-/person

Desserter:
Hembakad Småländsk ostkaka efter gammelmormors recept. Serveras med hemkokt sylt och lättvispad grädde, precis som det ska va i Småland. Pris 75:-/person

Kaffemeny

Kaffe och nybakad fralla med ost, brie, skinka och grönt.
Pris 65:-/person

Kaffe och hembakat kaffebröd, vetelängd, mjuk kaka och två småbröd.
Pris 65:-/person